Kérdések és válaszok


Milyen életkorban ajánlott a mikroalga fogyasztása?
Úgy a csecsemők, mint az idősebb korosztály értékes táplálék kiegészítőként fogyaszthatja a mikroalgákat. A mikroalgáknak élelmiszerként fogyasztva semmiféle mellékhatásuk nincsen.


Szól bármi az ellen, hogy a mikroalgákat terhes nők is fogyasszák?
Nem. Ennek ellenére beszéljen erről orvosával! Úgy tartják, hogy egy állapotos nőnek kettőről kell gondoskodnia, nem csak magáról. Ily módon egyértelműen megnövekszik a tápanyag-és a fehérjeszükséglet. A mikro algák tökéletesen megfelelnek arra a célra, hogy ezt a fokozott igényt kielégítsék.

Gyógyszernek minősül a mikroalga?
Nem. A spirulina és a chlorella természetes, teljesen növényi alapú táplálék kiegészítő.

Az állatokra is hatnak a mikroalgák?
Állatokkal dolgozó természetgyógyászok, de még állatorvosok is szívesen használnak mikroalgákat táplálékkiegészítésül különösen lábadozó állatok esetében. Akár az emberek esetében, sok állat is hiányt szenved vitális anyagokban, így betegségekre hajlamosabbak. A mikroalgák már kölyökkorban elősegítik a megfelelő növekedést, a fénylő bundát, egészséges fogakat és csontozatot, egyszerűen egy egészségesebb, életvidámabb állatot.

Gyerekek is szedhetik a mikroalgákat?
Meglehet, gyermekek nem örülnek, ha reggel és este algitalt kapnak, de ne csüggedjen! Nagyon megéri, hogy - akár kis trükközéssel - hozzászoktassa gyermekeit a mikroalgákhoz. Már léteznek tanulmányok, amelyek arról számolnak be, hogy hiperaktív gyermekek nyugodtabbá és kiegyensúlyozottabbá váltak mikroalgák rendszeres fogyasztásával.

 

Szedhetem a mikrolagákat gyógyszerekkel egyidejüleg?
Igen. A mikroalga ugyanis nem más, mint élelmiszer. Egy tisztán növényi eredetű termék ugyanúgy, mint a gyümölcsök és zöldségek csak por alakban.

A gyógyszerek mellékhatásait nagymértékben csökkentik vagy megszüntetik!

Elegendő ha mikroalgákat fogyasztok, vagy szedjek másféle vitaminokat is?
Nem. A mikroalgák minden olyan vitális anyagot tartalmaznak, a szervezetük számára megfelelő arányban, amelyre napi szinten szükségünk van.

 

Hogyan fogyasszam a mikroalgákat?
Ajánlatos naponta 3-szor ital, vagy kapszula formájában, (fogyókúra esetén étkezések előtt, 15-20 perccel érdemes) fogyasztani.

Hírek
A 5 legjobb rákellenes zöldség
Spirulina a zöld élelmiszer a világon élő gyermekeknek!
2011-08-10 12:30:35
A depresszió hiánybetegség?
A depresszió hiánybetegség?
2011-08-09 15:31:30
Vatsagbélrák
A vastagbélrák ma Magyarországon a második leggyakoribb daganatos halálok. Megelőzhetem? Mit tehetek?
2011-08-09 15:02:10
Alga fogyasztás lassítja az elbutulást!
Laboratóriumi kísérletek igazolták, hogy az omega-3 zsírsavak védik az idegsejteket, csökkentik a gyulladást és segítenek megelőzni az úgynevezett amiloid fehérjék összetapadását. Az utóbbi az Alzheimer-kóros páciensek agyában megfigyelt jelenség.
2011-08-10 11:57:21
9 érdekes tény a táplálkozásról
Tudtad, hogy a spirulina alga csökkenti a szénhidrát éhséget és tartalmazza a szerotonin-t, a boldogság hormont!
2011-08-11 14:49:02