9 érdekes tény a táplálkozásról

Tudtad, hogy a spirulina alga csökkenti a szénhidrát éhséget és tartalmazza a szerotonin-t, a boldogság hormont!

 

A táplálkozáskutatók azonban a már közhelyeknek számító megállapításoknál sokkal érdekesebb, izgalmasabb tényeket is felfedtek már ételekkel kapcsolatban.  Íme néhány táplálkozással kapcsolatos érdekesség!

Tudtad? Egy átlagos ember által elfogyasztott élelmiszer-mennyiség csupán 15 százaléka természetes állapotú! Ennek oka, hogy többnyire finomított liszteket, hántolt rizst, fehérített cukrot, tisztított olajféléket eszünk.

Tudtad? A Föld népességéből 2007-ben egymilliárdan voltak vegetáriánusok.

Tudtad? A só az egyetlen kőzet, amely emberi fogyasztásra alkalmas.

Tudtad? Japánban mindig sokkal alacsonyabb volt a prosztata rosszindulatú megbetegedéseinek száma az alga és halfogyasztásnak köszönhetően, mint bárhol Nyugaton. Amióta a különleges étkezési kultúrával rendelkező országban is elterjedtek a nyugati élelmiszerek és táplálkozási szokások, a prosztatarákos férfiak száma ugrásszerűen megnőtt.

Tudtad? Az egészséges, 300 milligrammos napi koleszterinbeviteli szinttel szemben a magyar férfiak ennek kétszeresét, a nők pedig másfélszeresét fogyasztják el.

Tudtad?  Akinek kevés a boldogsághormonja, automatikusan olyan élelmiszereket kíván meg, amelyek segítik annak termelődését. Ezért a boldogtalan emberek szénhidrátokat és csokoládékat fogyasztanak.

Tudtad? Hogy a spirulina alga csökkenti a szénhidrát éhséget!

Tudtad? A rettentően megterhelő és fájdalmas fejfájástípus, a migrén előfordulását csökkentheted táplálkozásoddal is. A vitamindús (C-, B-) és ásványokban, nyomelemekben gazdag (magnézium, cink), könnyen emészthető ételek csökkentik a hajlamot a migrénre, viszont a spirulina rendszeres fogyasztása, megszünteti.

Tudtad? A mézet nem szabad melegíteni, 70 Celsius-fok feletti hőmérsékletű ételekbe, italokba keverni, mert hő hatására a viasz „kiég” belőle, és az emberi szervezet számára mérgező, toxikus anyagokká alakul!

Tudtad? Az emberi gyomor nagyjából fél liter jól megrágott, tehát pépesített étel befogadására és azonnali, helyes megemésztésére képes. Minden, amit ezen felül egyszerre megeszel, erjedési és rothadási folyamatokat indít el emésztőrendszeredben!

Hírek
Vatsagbélrák
A vastagbélrák ma Magyarországon a második leggyakoribb daganatos halálok. Megelőzhetem? Mit tehetek?
2011-08-09 15:02:10
Alga fogyasztás lassítja az elbutulást!
Laboratóriumi kísérletek igazolták, hogy az omega-3 zsírsavak védik az idegsejteket, csökkentik a gyulladást és segítenek megelőzni az úgynevezett amiloid fehérjék összetapadását. Az utóbbi az Alzheimer-kóros páciensek agyában megfigyelt jelenség.
2011-08-10 11:57:21
9 érdekes tény a táplálkozásról
Tudtad, hogy a spirulina alga csökkenti a szénhidrát éhséget és tartalmazza a szerotonin-t, a boldogság hormont!
2011-08-11 14:49:02
A 5 legjobb rákellenes zöldség
Spirulina a zöld élelmiszer a világon élő gyermekeknek!
2011-08-10 12:30:35
A depresszió hiánybetegség?
A depresszió hiánybetegség?
2011-08-09 15:31:30